Baggrund

My inspiration for years has been folk/fairy-tales which teach the soul we are all potential princes. Also I have studied the beauty of the geometry which is inherent in us all, as it is all around us, from microcosmos to macrocosmos.

Martin Birk Møller, glass artist

Martin Birk Møller, Master of Arts, in Visual Islamic and Traditinal Arts 1999, The Princes school of Traditional Arts. Eget værksted og butik siden 2004, ved havnen i Nyk. Sj. Har udstillet og udført udsmykningsopgaver i både ind- og udland.

Mit materiale er glas, i alle dets former – der smeltes, pustes, støbes og formes glas. For sjov og for alvor. Tematisk er jeg især optaget af sande geometriske forme og mønstre med harmoniske proportioner der har en psygisk og sjælelig opløftende indvirkning på beskueren og rummet.
Finder det vigtigt at mit færdige arbejde har et levende, ærligt og naturligt udtryk, hvor glasset ikke renses helt for imperfektioner som bobler. Dette giver en dybde og en jordbundenhed af materialet, som man ellers godt kan glemme er skabt af sand, kalk og salt.

I butikken på havnen i Nykøbing Sj kan ses et udvalg af fade, skåle, vaser og støbte figurer med inspiration fra folkeeventyr.